Opleidingsorkest

“Yes, ik heb Samenspelgroep 2 erop zitten! Nu mag ik naar het opleidingsorkest om daar gezellig samen te spelen met andere jonge muzikanten.”


Het opleidingsorkest heeft een bijzondere plek binnen Semper Unitas. Jonge muzikanten worden klaargestoomd voor het grote orkest. De muzikanten leren samen te spelen met andere muzikanten in een orkest.
Ook bestaat de mogelijkheid om op eigen muzikaal niveau door te groeien en te oefenen in het spelen van solo’s. Hiernaast krijgen de leden van het opleidingsorkest mee dat het niet alleen draait om muziek maken.
Als lid van het opleidingsorkest heb je namelijk ook andere taken zoals het meedenken over muziekstukken en activiteiten die georganiseerd worden. Ook leer je de verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen spullen.
Ieder jaar stromen er nieuwe, vaak jonge muzikanten in bij het opleidingsorkest. Ook stromen er muzikanten door naar het grote harmonieorkest, wat niet altijd betekent dat deze leerlingen stoppen met spelen in het opleidingsorkest. Vanwege deze in- en uitstroom van muzikanten wisselt de bezetting en kan daarmee het niveau van het opleidingsorkest ook variëren.

 

Repetities


Waar en wanneer moet ik met mijn instrument klaar staan?

De repetitie van het opleidingsorkest vindt iedere zaterdagmiddag plaats in de Elsenhof in Sambeek van 16.00 uur tot 17.15 uur.
Ben je nieuwsgierig geworden? Loop dan gerust een keertje binnen bij de repetitie. Je bent van harte welkom!