Dirigent

Geert Mooren


 

Geert Mooren, geboren 21 april 1961 studeerde na zijn studie aan de Pabo te Venlo trompet en Hafa-directie aan het Conservatorium in Tilburg. Hij volgde trompetlessen bij Florent van den Hauwe en directielessen bij Jan van Ossenbruggen, Jean-Pierre Laro en Anne de Vries.

Vanaf 1985 dirigeert hij diverse fanfare- en harmonieorkesten, waaronder het harmonieorkest van Semper Unitas vanaf 1988. Met deze korpsen behaalde hij diverse promoties, provinciale- en landstitels.

Momenteel is Geert Mooren dirigent van Semper Unitas Sambeek (Concertafdeling), Muziekvereniging Someren’s Lust (1e divisie) en het Symfonisch Blaasorkest Drunen (1e divisie).

Geert gaf concerten met zijn orkesten in diverse landen, waarvan optredens in Wenen (Musikverein), Barcelona (Santa Maria del Pi), Praag (Rudolfium; Dvorakzaal), Valencia (concert met La Banda Primitiva Liria en Mestalla Stadion) zeer memorabel zijn.

Verder is hij volop bezig met arrangeren voor fanfare- en harmonieorkesten en volgt masterclasses en lessen bij o.a. Jan Cober. Geert Mooren is als stafdocent en Hafa-cordinator verbonden aan het Kunstencentrum Jerusalem te Venray. Verder is hij lid van de Technische Commissie Kunstfactor Unisono te Utrecht en als coach en cursusleider van het project Windkracht 6.